Campanula woonplant van de maand april 2020

Deze maand april kun je volop genieten van Campanula’s Adansa en Ambella in allerlei spetterende kleuren zoals paars, lavender, roze en wit. Campanula is uitgeroepen tot (woon)plant van de maand april door het Bloemenbureau. De klokjesbloem is veelzijdig, je kunt zowel binnen als buiten van haar genieten.  Tijdens de eerste bloei kan de campanula perfect binnen staan. Zodra de temperaturen buiten stijgen kun je Ambella en Adansa vervolgens buiten in de border planten als fraaie bodembedekker, in een patiopot of mooie hangmand en zal ze nog meerdere malen bloeien.

Om de winterharde planten meerdere keren te laten bloeien, geef je ze voor het mooiste bloeiresultaat regelmatig mest en het is belangrijk dat je na de bloei de oude bloemranken verwijdert. Geef deze Campanula’s een plek met halfschaduw of indirect zonlicht. Zolang ze een goede waterafvoer hebben, groeien ze bijna overal!

Hier vind je extra verzorgingstips!

Gelukkig zijn er nog genoeg mogelijkheden om je tuin rijkelijk te vullen met mooie planten en kun je terecht bij tuincentra, bloemenwinkels of online. Ga lekker aan de slag op je balkon, terras of in je tuin, want van tuinieren word je blij!

Bloeiende planten maken je blij, en je helpt hiermee de bij!

Addenda® , telersvereniging en plantmerk verantwoordelijk voor de productie en verkoop van campanula Ambella/Adansa, presenteert dit voorjaar het ‘Be(e) friendly’ concept. 80% procent van de planten op aarde is afhankelijk van bijen.  Bijen bestuiven de planten en zorgen ervoor dat ze zich voortplanten. Daarnaast zijn ze noodzakelijk voor het bestuiven van onze tuin- en landbouwgewassen.  Zonder bijen zouden we bijvoorbeeld geen noten, fruit, groenten en chocolade kunnen eten. Bijen zijn in nood. Er is wereldwijd sprake van massale bijensterfte en dit is een grote bedreiging voor onze voedselketen.  De belangrijkste oorzaak hiervan is gebrek aan voedsel. De afgelopen jaren zijn steeds meer bijen verdwenen door steeds meer ontbossing en versteniging.

Be(e) Friendly zegt al genoeg

Be(e) Friendly zegt al genoeg; wees aardig voor elkaar! Geniet van de bloemen en planten om je heen. Bloemen en planten maken je vrolijk! Iets wat we kunnen gebruiken in deze tijd.

Deze periode waarin we veel thuis zijn en we ons binnen en rondom het huis vermaken, zijn bloeiende planten een verrijking om je dagelijkse leven wat meer kleur te geven.  Daarbij moeten we goed voor onze omgeving en de natuur blijven zorgen.
Door een gevarieerde tuin te creëren met diverse bloeiende nectarrijke planten zoals campanula Ambella en Adansa, zorg je voor een goede voedselbron voor bijen en vlinders.  De klokjesbloem (campanula) is een echte bijen- en vlinderlokker.
De bijen hebben onze hulp hard nodig en hier kan iedereen zijn steentje bijdragen door meer biodiversiteit te creëren in de tuin!

‘Be(e) Friendly’ concept

Addenda wil met het ‘Be(e) Friendly’ concept consumenten leren en inspireren over wat zij kunnen doen om de bijen te redden en zo een bijdrage te leveren aan een betere biodiversiteit in zijn / haar tuin, balkon, teras en/of omgeving.
En daarbij ook hoe eenvoudig en leuk dit kan zijn. Het ‘Be(e) Friendly’ concept bestaat uit een communicatie pakket voor de winkelvloer waarmee op een eigentijdse informerende wijze de consument wordt geïnspireerd en geïnformeerd over hoe zij de bijen kunnen helpen.

Dit gecombineerd met het Addenda® assortiment van Ambella® en Adansa® in diverse kleuren en maten. Het pakket bestaat uit een originele bijendoos, bijenhartjes, leuke banners en een aansprekende informatieposter waarbij we de consument leren over welke bijen er allemaal zijn.

Dit voorjaar zal in diverse tuincentra in Europa (waar mogelijk) het concept uitgerold worden door onze medewerkers in overleg met de tuincentra en zal deze via diverse handelskanalen gepromoot worden. Daarbij zullen we deze campagne gaan ondersteunen met communicatie via onze social media kanalen.

Categorie: