Cyclamen ‘Masako’ wint Topproductshowcase tijdens My Plant & Garden 2018

Cyclamen Masako, gedistribueerd door Schoneveld Breeding en gekweekt door het Italiaanse bedrijf Floricoltura Chiara, heeft de Topproductshowcase gewonnen tijdens My Plant & Garden 2018 in Milaan. Masako is tot winnaar uitgeroepen vanwege het aantal bloemen, een zeer lange houdbaarheid en de unieke bloemvorm in vergelijking met andere Cyclamen. Masako is een dubbelbloemige Cyclaam met een unieke bloemvorm, die is voortgekomen uit weefselkweek.

Over Masako

Na een proces van jaren heeft de Japanse veredelaar Kanazawa deze gevuldbloemige cyclaam veredeld. Schoneveld Breeding uit Nederland heeft de exclusieve distributierechten van dit product in Europa. Schoneveld Breeding is een samenwerking aangegaan met Floricoltura Chiara, zij richten zich op de teelt van Masako. Masako werd in 2017 commercieel geïntroduceerd.

Over Schoneveld Breeding

Schoneveld Breeding is een veredelingsbedrjif uit Nederland dat zich inzet voor het introduceren en op de markt brengen van innovatieve, hoogwaardige bloeiende planten die geteeld kunnen worden met minimale milieu-impact. Met hun genetica streven ze naar een hogere teelt- en marktrendement voor de gehele keten.

Waarom de naam: ‘Masako’

Masako is namelijk een Japanse meisjesnaam. Vooral bekend door dat dit de naam is van de Japanse kroonprinses. Een mooi eerbetoon aan de Japanse herkomst van deze bijzondere cyclaam.

Ik heb een vraag

Share Button

Categorie: