Diverse proeven te zien tijdens Cyclamen Open Dagen 2019

Tijdens de Cyclamen Open Dagen van Schoneveld breeding kunnen bezoekers drie verschillende proeven bekijken. Het betreft een potgrondproef, bemestingsproef en een remstofproef. De voortgang van de proeven en eventueel onze ondersteuning hierover kunnen besproken worden bij uw bezoek aan de Cyclamen Open Dagen in week 43 tot en met week 45.

Potgrondproef

In dit experiment testen we een andere potgond die een betere afdroging moet geven tijdens de teelt. De samenstelling is ook homogener dan onze bestaande potgrond, hierdoor ontstaat mogelijk een betere potvulling wat meer gelijkheid in de teelt geeft.

Bemestingsproef

Onderzoek in 2017 en 2018 heeft laat zien dat de houdbaarheid van Cyclamen beïnvloed wordt door de manier van bemesten. In beide jaren is gebleken dat een afname in EC gedurende de teelt de beste houdbaarheid toonde, in het onderzoek van 2019 proberen wij dit weer aan te tonen. Tevens proberen we de houdbaarheid in de consumentenfase nog verder te verbeteren door de EC aan te passen.

Remstofproef

Veel remmiddelen zoals Tilt mogen in de toekomst niet meer toegepast worden. In dit onderzoek worden alternatieve middelen getest waarvan een aantal onder andere duurzamer zijn. De werking van de remmiddelen worden vergeleken met het remmen met Tilt wat we toepassen op Cyclamen.

Bent u geïnteresseerd om onze Cyclamen Open Dagen te bezoeken? Laat dan uw gegevens achter via het onderstaande formulier!

Share Button

Categorie: