Drie maal Cyclamen Super Serie bij winnaars Benchmark Cyclamen

Jaarlijks organiseert Glastuinbouw Nederland met veredelaars van Cyclamen de ‘Benchmark Cyclamen’. De benchmark is een houdbaarheidscompetitie en wordt uitgevoerd door Royal FloraHolland.

Kwekers kunnen planten inzenden voor 3 categorieën: mini-, midi- en grootbloemig. Per inzending wordt een partij van 6 planten aangeleverd bestaande uit minimaal 4 kleuren en het rijpheidsstadium waarmee het normaliter naar de klanten gaat.

Bij de inzending wordt vermeld welke veredelaar en welke serie het betreft. Dit wordt echter niet bij de houdbaarheidstest vermeldt zodat de jury niet beïnvloed wordt.

De winnaars van Benchmark Cyclamen 2019 zijn:
1. KQ Plants met Super Serie Mini Winter
2. M.C.M Enthoven met Super Serie Macro
3. Kwekerij de Rijke met Super Serie XL

Alle inzendingen ondergaan een transportsimulatie van 5 dagen waarbij ze bij 15ºC in het donker gezet worden bij een Relatieve Luchtvochtigheid van 75%. Aansluitend volgt een verkoopsimulatie van 4 dagen en worden de Cyclamen 3 weken lang beoordeeld in de consumentenfase.

De bovengenoemde Kwekers en Cyclamen zijn uitgeroepen tot winnaar omdat deze Cyclamen er na de proefperiode nog het beste uitzagen. In de Mini’s werd Carino van Kwekerij Apartus tweede. Jan van der Knaap werd in de catagorie: ‘Grootbloemigen’ derde met Super Serie Mammoth.

Over de winnende series

Mini Winter

Mini Winter is geschikt voor de potmaten 9 cm / 3.5” – 10,5 cm / 4” en heeft momenteel 19 kleuren. Mini Winter bloeit van november tot en met februari en staat bekend om de winterkwaliteit.

Macro

Macro is geschikt voor de potmaten 10,5 cm / 4” – 15 cm / 6” en heeft momenteel 23 kleuren. Macro bloeit van december tot en met maart en staat net als Mini Winter bekend om de winterkwaliteit.

XL

XL is geschikt voor de potmaten 11 cm / 5” – 15 cm / 6” en heeft momenteel 18 kleuren. XL bloeit van mei tot en met december.

Heeft u vragen over onze Cyclamen Super Serie? Neem dan contact met ons op of bekijk de Cyclamen bij IPM in Essen (Hall 2 – 2B17).

Share Button

Categorie: