Een fijne schoolvakantie!

Mijn werkdag begint ’s morgens met het doornemen van de mail, de nieuwsbrieven, al doorklikkend, en daarna de berichten op Social Media.
Vanmorgen kwam er een post voorbij van de Facebookpagina van Een10voordeJuf.
“Maar liefst 150 lieve, mooie, ontroerende inzendingen” zo luidde de tekst, en ik scrolde even door. Zo kwam ik op de website waarop een aantal uitspraken stonden vermeld van ouders en kinderen, over hun favoriete juf of meester.

Mijn kinderen zijn inmiddels 21, bijna 19 en 17 jaar. De basisschool is al lang geleden en ook het Middelbare onderwijs is inmiddels verleden tijd.
Maar nog steeds staan die leerkrachten in mijn hart gegrift die het verschil maakten.
Het verschil voor mijzelf als kind en als jongere, het verschil voor mijn kinderen op de basisschool en later.

Leerkrachten bij wie je je als kind veilig en gezien voelde, die je vertrouwde.
Uit mijn eigen kindertijd overheerst jammer genoeg het bijna traumatische beeld van een schreeuwende juffrouw die mij van achter in de klas naar voren haalde omdat ik “te stom was om op het schoolbord te lezen”, ik kan het nog voelen,… Een week later bleek dat mijn ogen al lang een bril nodig hadden, en een sterke ook… Die leerkracht maakte ook een verschil, maar dan van de vernietigende soort..

Gelukkig waren er later wel hele fijne leerkrachten waarvan er een klein aantal natuurlijk met kop en schouders bovenuit staken. Die zelfs nu nog wanneer ik hun namen terughaal een warme glimlach op mijn gezicht brengen… Namen en gezichten, beelden en herinneringen.
Mooi is dat wanneer je nog steeds die warmte, het vertrouwen de veiligheid kunt voelen, en daarmee de lol en het plezier.

Als kind weet je donders goed welke juf of meester “goed” is voor jou..
Als ouder voel je ook vaak feilloos aan welke leerkracht goed is voor jouw kind.

Een 10 voor de Juf of Meester verdient het om verspreid te worden, voor al die bevlogen leerkrachten en nog veel meer voor al die kinderen voor wie hun juf of meester het verschil maakte, maakt en nog zal maken….

Een fijne schoolvakantie!

Blog door Carin Parie

Carin

Share Button

Categorie: