Een gloedvolle bloemist..

Er zijn veel bloemisten die zich op social media laten zien, zichzelf en hun winkel presenteren.

Sommigen maken daarbij gebruik van algemene posts die ze opnieuw delen, en anderen geven een heel eigen gezicht bij hun berichten, een eigen uitstraling.

En ja, dan val je op…

Vandaag gaat het over Thomas Vloedgraven en zijn team.

In verschillende nieuwsberichten kwam het langs de laatste week van augustus, de drie finalisten voor de felbegeerde titel Bloemist van het Jaar. Thomas is één van hen.

Even googelen bracht mij op zijn website en Facebookpagina en voor ik het wist verdwaalde ik tussen allemaal vrolijke foto’s en posts van gladiolen. Toen ik ook nog zag dat hij in Wijhe zit, een half uurtje rijden van mij vandaan, was het besluit snel genomen. Hier wilde ik een kijkje gaan nemen.

En dus zat ik twee weken geleden bij Thomas aan de gezellige terrastafel met een heerlijk kopje koffie erbij.

Ik had al even heerlijk in de winkel kunnen rondneuzen en ontdekte dat het hier niet om kwantiteit ging maar om kwaliteit. En dat geldt voor de bloemen, de planten en de vele accessoires.

En natuurlijk speelt daarin ook je persoonlijke voorkeur mee.

Loop even met mij mee?

De buitenkant van de winkel was uitnodigend, mooie planten bij de entree, in mooie potten.

Eenmaal binnen stond op de balie een enorme zilverkleurige etagère vol met minicyclaampjes, zowel de gewone als de gefranjerde soorten. Als bloeiende cupcakes bij een high tea, vrolijk en leuk gepresenteerd. Dan de bloemen. Heel veel bloemen in uitbundige kleuren, bijzondere boeketten, voor mij echt zoals ik mij een boeket zou wensen. Veel variëteit, veel kleur. En de planten, wat een bijzondere soorten. Geen “gewone” planten maar “anders”. Beter kan ik het niet formuleren.

Ik heb geen planten in trays zien staan, alles stond in potten of bij elkaar in potten. Huiselijk.

Prachtig glaswerk, bijzondere vazen, aparte decoraties.

Samen aan tafel vertelde Thomas hoe hij twee jaar geleden zijn zaak begonnen was. De eerste drie maanden alles alleen, en nu, twee jaar verder, inmiddels met een team van zes. Het plezier straalde van zijn gezicht af. Hij vertelde dat het bij de eerste “ronde” voor de verkiezing vooral ook om de gunfactor ging, het aantal stemmen van klanten. Daarin had hij enorm hoog gescoord en ook het bezoek van de mystery-shopper was hoog gewaardeerd.

De volgende opdracht was het uitdenken van een ludieke zomeractie.

Het team ging ervoor zitten en van het ene idee rolden ze in het andere.

Thomas besloot voor gladiolen te gaan, en dan niet zomaar gladiolen, maar gladiolen van een biologische kweker, in het kader van duurzaamheid. Ook werden er vazen ingekocht van gerecycled glas, 100% eco. En om het ecologische plaatje helemaal compleet te maken kwamen ze op het idee om de hulp in te roepen van Boer Jos, populair van Boer zoekt Vrouw.

De actie ging los en hoe! Via pers en een wedstrijd op Facebook kreeg de actie massale aandacht. Klanten stuurden foto’s op van hun gladiolen thuis en de creativiteit daarbij was grenzeloos.

Deze week maakte Thomas de drie gelukkige winnaars bekend die op bezoek mogen bij Boer Jos en zijn Dycke.

De ludieke actie leidde ertoe dat Thomas Vloedgraven en zijn team nu tot de finalisten behoren, wat een geweldige erkenning is dat. Maar wat ik het mooiste vond was zijn manier van kijken en vertellen. Daar straalde plezier, geestdrift, samenwerking, teamspirit én emotie vanaf.

En volgens mij is dat die niet te evenaren cruciale factor, emotie…

Wanneer je dat goed kunt overbrengen krijg je terug wat Thomas terugkreeg, namelijk waardering en trouw, van een hele grote groep klanten.

Thomas & team, heel veel succes gewenst in de finale straks in November!

Share Button

Categorie: