Een liefdevolle Kerst

Een liefdevolle Kerst…

Kerst, die zo bijzondere dagen komen dichterbij. In de winkels en ook online kun je het al lang niet meer missen. Weelderige etalages vol ideeën en inspiratie, het ene nog mooier dan het andere..

Ik weet nog niet precies wat ik ga doen dit jaar. Natuurlijk wel een kerstboom, en dan ook een echte, een traditionele “gewone” kerstboom. Geen blauwspar, geen Nordmann en geen kunst. Nee, die voor mij enige en echte kerstboom uit mijn jeugd, een gekoesterde traditie. En dan het jaarlijkse dilemma van de kleur van de ballen, in rood en brons of toch zilver en wit?

Kaarsjes en lichtjes, véél lichtjes, en natuurlijk een paar kerststukken. Ik vond het altijd al heel leuk om voor de kerst zelf aan de slag te gaan met eigen creaties, ook zo’n traditie van vroeger waarin ik samen met mijn moeder kerststukjes mocht maken. En elk jaar weer, ongeacht omstandigheden of drukte, horen die eigen creaties erbij.

Dit jaar ga ik in elk geval een mooi en stijlvol tafelstuk maken voor bij het kerstdiner, misschien heel groots en uitbundig, of juist klein en fijn, in elk geval wel met cyclamen. Ik laat het afhangen van mijn gevoel op dat moment. Inspiratiefilmpjes en voorbeelden zijn er in overvloed. Op de Facebookpagina’s van bloemisten zijn ook geweldige voorbeelden te vinden met leuke workshops. Het hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn.

Ik doe mijn ogen dicht en verbeeld me de woonkamer in Kerstsfeer. Ik zie in gedachten de feestelijk gedekte tafel voor me, met kerstservies en mooie glazen op tafel. Ik hoor het geroezemoes en gelach van alle kinderen met aanhang die, hoe groot ze ook zijn, plezier hebben in samen een spelletje doen. Op de achtergrond sfeervolle muziek. De etagère met bonbons en kransjes slinkt al aardig… Alles ademt warmte en liefde…

Ik zie het zo voor me, krijg er zin in om mijn huis mooi aan te kleden voor die zo bijzondere dagen.

Nu alleen nog de kleuren kiezen, rood, goud, zilver of wit?

Fijne en vooral liefdevolle Kerstdagen….

Share Button

Categorie: