Eerste paal voor Schoneveld Breeding PlantXperience

Vandaag, 9 mei 2017, werd de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van Schoneveld Breeding PlantXperience. Tien jaren van intensieve voorbereiding is eraan voorafgegaan. Plannen. visies, visioenen, dromen en weer concrete plannen. Ons bedrijf dat zijn oorsprong heeft sinds 1930 is uitgegroeid tot een speler van wereldformaat als het gaat om de veredeling en zaadproductie van o.a. Cyclamen Super Serie, Primula obconica Touch Me, Primula acaulis Paradiso, Ranunculus Sprinkles en Campanula Florentes.

Het ruimtegebrek aan de Dernhorstlaan en de groei van het bedrijf vroegen om een noodzakelijke uitbreiding en na 10 jaar van onderzoek, planning, aanvragen en vergunningen was vandaag de dag.

De dag van die allereerste paal, symbolisch fundament voor de nieuwbouw van Schoneveld Breeding PlantXperience. Xperience dat staat voor ervaren en beleven. Kennisdeling en innovatie, betrokkenheid en passie.

Drie hamers waren aanwezig voor die eerste paal. De eerste hamer voor de familie Van de Pol. Hoe uniek is het wanneer beide zoons die eerste slagen maken, een emotioneel moment in aanwezigheid van ook de ouders van directeur/eigenaar Peter van de Pol. Vier handen met  één hamer.

Daarna veredelaar Gerard Zwiers, lid van het MT en al vanaf het begin van de veredeling verbonden aan Schoneveld. Hij sloeg de paal namens alle werknemers.

Tenslotte het bouwteam dat straks alle innovatieve ideeen realiseert, het fysiek bouwen aan aan groei.

 

Het was een bijzonder en memorabel moment, deze eerste slagen naar een nieuw, sterk en innovatief fundament. Innovatief en vernieuwend in bouw en filosofie, baanbrekend in missie en visie.  PlantXperience dat een wezenlijke connectie wil maken met onderzoek, onderwijs en het bedrijfsleven. De genen van ons bedrijf zijn de genen van onze producten: compacte bouw, sterke stelen (lees: mensen) en een rijke bloei.

Schoneveld Breeding PlantXperience, een nieuwe dimensie met een nieuwe horizon, met in haar genen de oude waarden van een bevlogen familiebedrijf, met oude normen en waarden en tegelijk gericht op die stip aan de horizon…

Voor een impressie klik hier

Share Button

Categorie: , ,