De energie van de Flower Trials

Het kan niemand ontgaan zijn. Deze week zijn de Flower Trials waar veredelaars hun assortiment tonen en eventuele nieuwe concepten.
Vandaag was mijn dag, op naar het Westland, samen met een collega.
Al direct bij aankomst op het parkeerdak van FloraHolland hoorden we dat het druk was en dat bleek ook zo te zijn. Natuurlijk eerst een rondje door de Monsterkas en de eigen presentaties bewonderen. Niet alleen productpresentaties maar vooral ook productmarktcombinaties, concepten en heel veel inspiratie.
Een samenkomen van verschillende vakgebieden.
Veredelen is één, produceren is twee maar daarna zijn er nog talloze stappen te doen, tenminste wanneer je wilt dat jouw product optimaal in de markt komt.
En dat gebeurt niet vanzelf!

Het inspireren met planten en het stylen van presentaties is een apart vakgebied dat een product extra impuls kan geven. Dit jaar was de styling van onze presentatie verzorgd door Meesterlijk Geschikt, en dat was inderdaad meesterlijk geschikt.
De opbouw van Christmas Cyclamen was helemaal in kerstsfeer, Miss Petticoat stond er weer stralend bij en de styling van de Make-Upz cyclamen was vol glamour.
Ook op het cateringplein was alles in stijl gearrangeerd, een bloeirijk geheel.

Maar hoe mooi en stijlvol ook, niets kan zonder een verhaal en dat verhaal kan alleen worden verteld door mensen. Dat is waar de energie begint te stromen.
Vanmorgen ontmoette ik Sarah Dikkers en ik was benieuwd naar haar reacties, haar gevoel, haar emotie bij wat zij zag als bloemiste. Want iedereen kijkt vanuit zijn of haar vakgebied met andere ogen. Ook nu weer zorgde het praten erover, het samen kijken naar, voor nieuwe energie. En weer kwam onweerlegbaar naar voren hoe belangrijk het is om het verhaal over het product te vertellen, steeds weer te vertellen.
Door haar reacties keek ik zelf ook weer net iets anders naar onze producten en dat is goed, dat is toegevoegde waarde en dat gold ook omgekeerd.
Steeds een beetje meer, steeds weer verder en vooruit.

Rondlopend zag ik hoe mijn collega’s kwekers en andere relaties begroetten en rondleidden,
Zag hoe bevlogen en warm de gesprekken waren. Het delen van ervaringen, het luisteren naar elkaar. Stef, onze stagiair met zijn onderzoek naar watergeefsystemen voor planten voor de consument, de diverse mogelijkheden naast elkaar gepresenteerd. Hij heeft nog geen rapport, zit nog volop in de onderzoeksfase maar het enthousiasme straalde er bij hem vanaf.

Net toen ik de lift wilde instappen om te vertrekken kwam daar een kweker uit Italië uit die ik al jaren ken en die ik alleen op beurzen ontmoet. Heerlijk is dat om dan in persoon even bij te praten, even weer die connectie te maken die alleen face to face mogelijk is.
Vervolgens weer met een grote glimlach de lift instappen op weg naar een andere locatie, ondertussen via de mobiel ervaringen uitwisselend met een sierteeltvriendin.

Wat ons opviel was hoe essentieel het is wanneer je bij binnenkomst begroet wordt en hoe fijn het is wanneer je ook wordt aangesproken om dat wat je gaat zien ook verteld te krijgen, toegelicht te krijgen. Die interactie is van toegevoegde waarde en maakt het verschil.

Ik ben naar huis gereden met een berg aan nieuwe ideeën en nieuwe inzichten.

Dát is de energie van de Flower Trials.

Door Carin Parie

Carin

Share Button

Categorie: