Gedeelde hartstocht

Deze week kwam er bij ons een studiegroep op bezoek, een groep van enthousiaste VBW-bloemisten die op regelmatige basis bij elkaar komen om ideeën uit te wisselen, inspiratie op te doen en samen dingen te delen. Eén van de bloemisten verzorgt regelmatig arrangementen bij ons voor beurzen en Open Dagen en zij vroeg of de studiegroep ons bedrijf als locatie mocht gebruiken.
De opdracht voor de bloemisten was om “een ondergrond voor 3 cyclamen” te maken.
Wij zouden zorgen voor de nodige planten.
Ik mocht de presentatie doen, en ik heb een topavond gehad!
Natuurlijk heb ik eerst onze bedrijfsfilm laten zien waarin zo prachtig in beeld wordt gebracht wat wij doen, wat er allemaal voor nodig is om al die mooie producten te kunnen maken. Hoeveel tijd het kost, hoeveel liefde en geduld erbij komt kijken..
Daarna met elkaar de kas in, waar op dit moment de cyclamen overweldigend in bloei staan.
De bloemisten keken hun ogen uit, zoveel soorten, zoveel kleuren, maar vooral ook de kwaliteit.
Wat voor mij inmiddels gesneden koek is was voor hen nieuwe kennis.
Zoals het je bewust zijn van de hardheid van de plant, het belang van stevige bloemstelen of het weetje dat elk cyclamenblaadje ook een bloem geeft. Het zorgde voor gedeelde hartstocht en bewondering.
Daarna was de beurt aan hen. De ene na de andere creatie kwam op tafel en werd voorzien van cyclamen.  21 bloemisten, 21 creaties, 21 verhalen…..
Verhalen over hoe ze tot hun keuze waren gekomen qua materiaal, verhalen over hun techniek.
En ik hoorde hoeveel uren er zaten in al die creaties, hoeveel en intensief er gefröbeld, geboord, geplakt, gehaakt, gesneden en versierd was, uren en uren…
Het was een openbaring voor mij, het zorgde voor gedeelde hartstocht en bewondering.
Inmiddels hebben een aantal bloemisten de Mammoth XXL gekocht, onder de indruk van de schoonheid van die plant. Zelf heb ik zomaar prachtig geurende rozen gehad waarvan ik niet wist dat ze nog bestonden, en heb ik verschillende prachtige bloemenwinkels mogen bezoeken om alle creaties weer terug te brengen.
En ik weet zeker dat zij die erbij waren die avond nooit meer hetzelfde naar een cyclaam zullen kijken, zoals ik nooit meer hetzelfde in een bloemenwinkel zal rondlopen..
Want ik heb gezien en gehoord hoeveel er bij komt kijken om het onderscheid te maken..
Want dat is wat we allemaal willen, we willen graag het verschil maken.
En ook dat is gedeelde hartstocht…
Klik op deze link voor alle foto’s!
Share Button

Categorie: