Niet gewoon, gewoon anders..

Wat zitten we toch vaak vreemd in elkaar.
Aan de ene kant willen we meestal niet teveel opvallen, niet voor niets dat er in ons land vaak wordt gezegd: “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”.

En toch…
Toch willen we ons ook graag juist wél onderscheiden, willen best het verschil maken, maar hoe?
Voor de één is dat lastig omdat hij of zij misschien niet goed durft, voor de ander lijkt het geen probleem te zijn en laten we eerlijk zijn, toch genieten we van juist die mensen vaak het meest.

Anders zijn, het gaat op voor zoveel dingen..
Kinderen die “anders” zijn, anders dan wat als “normaal” wordt gezien, maar juist die kinderen tonen vaak een puurheid die “normale” mensen jammer genoeg deels verloren lijken te hebben.
Wanneer je er zo naar kijkt word je wereld opeens veel groter.

Zelf ben ik vaak impulsief en zeg of doe soms dingen waarvan ik later denk: “oeps, misschien had ik dat iets anders moeten doen”, omdat het door anderen als “gek” werd gezien.
Maar wanneer ik dan terugdenk en weet vanuit mijn hart dat het echt puur was, dan kan het me eigenlijk ook niet meer schelen, dat is het maar gewoon even anders..

In mijn werk gaat het juist om het anders zijn, op te vallen, in beeld te komen.
Ook hierin is het fundament voor mij echtheid, puurheid.
Zonder dat zou ik niet kunnen en willen functioneren.

Het kan geen toeval zijn dat je dan ook wordt aangetrokken door mensen die dat ook hebben. Die leven en werken vanuit hun passie, wat dat dan ook is.
Bloemisten zijn daar zo’n mooi voorbeeld van!

Een bloemist die helemaal blij wordt van mooie vazen of potten, die met zichtbaar plezier de prachtigste boeketten maakt, van zo’n bloemist word ik dan weer blij, niet alleen als collega in de sector, maar ook als mens.

Anders kijken naar de natuur, meer aandacht voor het milieu, andere bloemen, andere planten, niet gewoon, gewoon anders…

Zucht…, en dit bedoel ik nu, de opzet van dit blog was ook om een koppeling te maken naar cyclaam Petticoat, ook “anders”.
Maar ik verdwaal onderweg gewoon in zoveel moois…

Wordt vervolgd…

 

Door: Carin Parie

Carin

Share Button

Categorie: