Golden award op de HTA National Plant Show 2024 for ‘Illusia’ – Nature’s Magic!

Nieuwe variëteit Illusia wint New Plant Award voor Bloeiende Kamerplanten 2024

Schoneveld Breeding is trots om aan te kondigen dat hun nieuwste innovatie, Illusia, de prestigieuze New Plant Award voor Bloeiende Kamerplanten heeft gewonnen op de HTA National Plant Show 2024. Deze onderscheiding erkent Illusia als een van de meest innovatieve en uitzonderlijke plantensoorten die dit jaar op de markt zijn geïntroduceerd.

De HTA National Plant Show staat bekend om het tentoonstellen van uitmuntendheid in de tuinbouwsector. De New Plant Awards belichten de uitzonderlijke kwaliteiten van nieuwe plantensoorten, met dit jaar meer dan 99 inzendingen verdeeld over zeven categorieën. Illusia kwam als winnaar uit de bus in de categorie Bloeiende Kamerplanten, een bewijs van zijn unieke en boeiende kenmerken.

Grenzen Verleggen in de Tuinbouw

Schoneveld Breeding heeft opnieuw hun expertise in het verleggen van de grenzen van de biologie aangetoond. Veredelaar Sadrach Talahatu en het team waren meteen gefascineerd door de unieke bloemen van Illusia. “Soms ziet je ‘breeder’s oog’ iets speciaals, en weet je dat het enorm veel potentieel heeft,” zei Talahatu. De toewijding van het team resulteerde in de creatie van Illusia, een plant die echt verwondert.

Een Show-Stopping Presentatie

Profitplant BV presenteerde met trots Illusia op de National Plant Show 2024. “Iedereen die Illusia voor het eerst zag, was meteen verbaasd,” zei Stefan van der Dussen van Profitplant BV. De presentatie van de plant, in een bedrukte pot met een label, trok veel “oohs” en “aahs” van de aanwezigen, wat leidde tot talrijke vragen over de beschikbaarheid en herkomst.

Lof van Industrie-experts

Pippa Greenwood, HTA Horticulture Manager, prees Illusia en zei: “Dit is een fantastische nieuwe plant, heel anders dan de jury ooit heeft gezien. Met serieuze impact en een duidelijk ‘Wow!’ factor, ben ik er zeker van dat dit een groot succes zal worden in tuincentra en geliefd zal zijn bij het publiek.”

Emma Allen, Hoofd Horticulturele Relaties bij de Royal Horticultural Society, prees Illusia ook en zei: “Ik heb nog nooit zo’n plant gezien – zulke grote omgekeerde bloemen, met baard/dubbele bloemblaadjes, ongelooflijke flower power – een zeer opwindende plant.”

Een rooskleurige toekomst voor Illusia

De overweldigende respons op Illusia tijdens de HTA National Plant Show wijst op de veel belovende toekomst in zowel de Britse markt als daarbuiten. “De reacties laten ons zien dat Illusia potentieel heeft in de Britse markt en de rest van de wereld,” zei Dinja Lankhorst, Area Manager Noord- en Centraal-Europa voor Schoneveld Breeding. “We hebben 100% vertrouwen in dat de introductie en positionering in de markt succesvol zullen zijn.”

Share Button

Categorie: