Het bijzondere verhaal van Super Serie Fusion Midi

De aantrekkelijke Super Serie Fusion Cyclamen van Schoneveld Breeding nemen een steeds groter deel van de markt over. Kwamen twee jaar geleden Super Serie Fusion Large zaden voor het eerst beschikbaar, nu is het de beurt aan het kleinere zusje, Super Serie Fusion Midi, om harten te veroveren. Niels Zoetelief, commercieel directeur van Schoneveld Breeding, roemt dit tweede product in de Fusion-lijn. “Voor zowel kweker, retailer als consument is het echt een topproduct.”

De oorsprong van Super Serie Fusion ligt in Japan. De veredelaars van Schoneveld Breeding zagen kansen om de tweekleurigheid te gebruiken om een aantrekkelijk consumentenproduct mee te maken. “En dat is gelukt”, vertelt Niels enthousiast. “We hebben de kwaliteit van onze bestaande Super Serie Cyclamen gecombineerd met de unieke kenmerken en kunnen nu een bijzondere Cyclaam met opvallende looks leveren.

Sterk en uniform

Gebruik maken van Super Serie kwaliteit betekent zorgen voor een compacte, ronde plant met veel bloemen op stevige stelen. Een genetisch sterk product dat lang houdbaar is en uniform bloeit. Die kwaliteiten maken van Super Serie Fusion Midi een solide Cyclaam die eenvoudig te telen is, net zo makkelijk als de bekende Super Serie Allure. “De kweker heeft er een relatief ongecompliceerd product aan”, vertelt Niels. Hij wijst vooral op de uniformiteit. “Dat is een enorme kracht van Fusion Midi. Ze bloeien vrijwel allemaal tegelijk, daardoor is het uitvalpercentage bij het rapen heel laag.

Hoog rendement

Niels: “Fusion Midi kun je bovendien uitstekend vroeg in het seizoen telen. De tweekleurigheid en vooral het contrast tussen beide kleuren blijven scherp, ook bij teelt vroeger in het seizoen.” Door Fusion Midi en Fusion Large te combineren, kunnen kwekers bovendien meer segmenten bedienen. En er is maar weinig uitval tijdens het rapen. Gecombineerd met de bijzondere kleuren van de bloemen maakt dat geheel dat kwekers gemakkelijk een meerprijs kunnen vragen voor hun planten. “Het rendement is dus hoog”, vat Niels samen.

Impulsaankopen stimuleren

Schoneveld Breeding voelt zich betrokken bij de hele keten, van klein zaadje tot volwaardig product bij de consument thuis. “Om die reden geven we kwekers altijd mee dat Fusion Midi een aparte plek in het schap verdient bij de retailer, de volgende schakel in de keten”, vervolgt hij. “Fusion Midi is een product dat opvalt door de unieke, tweekleurige bloembladeren. Zet je dat in een schap met meerdere producten, dan valt het al snel weg. Maar Fusion is juist zo aantrekkelijk door de unieke kleuren. Als retailers zorgen voor een aparte presentatie, stimuleren ze impulsaankopen. Daar profiteert de hele keten van.”

Meerwaarde

Niels wijst op de meerwaarde die Schoneveld Breeding in al haar werk wil leveren. “Kwekers die voor het eerst Fusion gaan telen, kunnen rekenen op praktische en deskundige teeltprotocollen én op regelmatig contact met onze teeltondersteuners. Maar daar houdt het dus niet op voor ons. We denken ook na over rendementen en duurzaamheid. Fusion Midi is daar het perfecte voorbeeld van. Een gemakkelijk te telen product dat weinig uitval kent, voor een goede prijs verkocht kan worden en lang mooi blijft. Hoeveel waarde wil je hebben in één enkel product?”

Fusion Midi is in drie kleuren beschikbaar: Neon Pink, Violet en Wine Red.

Share Button

Categorie: