Highlights Cyclamen Open Dagen 2021

Wat is het snel gegaan. De Cyclamen Open Dagen 2021 zijn alweer voorbij. We mochten veel bezoekers live ontvangen en hebben ook online de nodige tours gegeven. Het was fijn om iedereen weer te spreken en ons assortiment te laten zien. Want wat hádden we veel om te laten zien. Ons voorerf was prachtig ingericht en bood inspiratie voor kwekers, handel en retail met mooie arrangementen met Cyclamen. Daarnaast vielen een aantal nieuwe kleuren en verbeteringen binnen onze Super Serie op in de kassen.

cyclamen open days 2021 guided tour

Leopardo
Natuurlijk was er weer uitgebreid ruimte voor onze Super Serie Leopardo. In 2020 kwam Leopardo voor het eerst op de markt en de grootbloemige, hittetolerante Cyclaam werd vanaf het begin wereldwijd zeer goed ontvangen. De selectie en doorontwikkeling van deze nieuwkomer vond in Israël plaats. In vergelijking met andere grootbloemige Cyclamen heeft Leopardo een extreem goede hittebestendigheid. De open en ronde structuur draagt daarnaast bij aan het terechte imago van een ware krachtpatser. Dit jaar voegen we een nieuwe kleur aan de serie toe: Leopardo Pink with Eye. Daarmee staat het totaal aantal kleuren van deze publieksliefhebber op maar liefst 7.

Verano
Binnen de Super Serie is Verano natuurlijk een oude bekende. Al decennialang is deze gemakkelijk te kweken Cyclaam een wereldwijd succes. De Verano is geschikt voor de zomer, heeft een uniforme bouw en bloeit vroeg in het seizoen. Allemaal geen nieuws natuurlijk, maar ook dit vertrouwde gezicht blijven we nog steeds verder ontwikkelen. We hebben dit seizoen 2 kleuren verbeterd: Red en Violet Flamed. Bovendien zijn er 2 nieuwe Victoria-kleuren: Victoria White with Eye en Victoria Pink. De Verano Victoria is nu in 3 kleuren beschikbaar. De Victoria-bloemen zijn extra speciaal. De ietwat gekartelde rand komt prachtig uit, zeker in combinatie met het vlammende oog in het midden.

Crayon
Voor liefhebbers van Super Serie Crayon was er ook veel te zien. Deze Cyclaam bloeide in 2 nieuwe kleuren tijdens de Cyclamen Open Dagen. Crayon Violet en Pink zijn nieuw in het assortiment en brengen de serie naar een totaal van 4 kleuren. De ideale bloeitijd van deze bijzondere Cyclaam is vanaf begin september. Crayon is een opvallende eye-catcher, het unieke bloempatroon doet denken aan een krijtstreep. Er is geen enkele andere Cyclaam op de markt die hiermee vergelijkbaar is.

cyclamen open days 2021 guided tour 2

Carino
Kwekers die een kijkje namen bij series geschikt voor de herfst, konden Carino niet over het hoofd zien. In deze productlijn hebben we 4 kleuren verbeterd. De kleuren Neon Pink, Dark Violet, Wine Red en Fuji Wine Red zijn verbeterd. Daardoor groeit en bloeit de serie nóg uniformer. Super Serie Carino is door de meer open plantstructuur ideaal voor bloei in de herfst. En buiten? Daar voelt hij zich ook uitstekend op z’n gemak.

Best for Outdoor
Naast de Carino, zijn er nog meer Cyclamen geschikt om buiten te gebruiken. Binnen de Super Serie zijn er 4 varianten geschikt voor buitengebruik. Een aantal kleuren van de Verano, Donatello, Carino en Picasso zijn na uitgebreide tests geselecteerd voor het kwaliteitskeurmerk Best for Outdoor. Veel consumenten zijn niet op de hoogte van mogelijkheden voor buitengebruik van de Cyclaam. Om dit duidelijker te communiceren, werken we met Royal Flora Holland, de cyclamenveredelaars en de Nederlandse kwekers samen om de Cyclaam voor buitengebruik uitgebreid te promoten. Ook het gebruik voor binnen komt hierbij  aan bod. Op www.cyclaam.eu vinden consumenten alle inspiratie om het beste uit de Cyclaam te halen.

Aftermovie
Smaakt al deze informatie naar meer? We hebben, zoals ieder jaar, een aftermovie geproduceerd. Hierin krijgt u in vogelvlucht een kijkje op de Cyclamen Open Dagen 2021. Leuk om kennis te maken met ons en dit jaarlijks terugkerende evenement. En bent u op bezoek geweest? Kijk dan nog eens terug naar al het moois dat u gezien heeft. De aftermovie bekijkt u door op onderstaande button te klikken.

Contact
Natuurlijk raken we niet uitgepraat over onze Cyclamen. Wilt u meer weten over ons bedrijf of ons assortiment? Laten we een afspraak maken. Neem contact op met uw area manager om verder te praten.

Share Button

Categorie: , ,