Highlights tijdens de Primula Paradiso open dagen

We begonnen het jaar kleurrijk met de Primula Paradiso Open Dagen. Vanaf week 3 tot en met week 10 bekeken kwekers en jonge planten kwekers zowel online als offline verschillende producten. Naast alle kleuren van de verschillende series, waren er ook vergelijkingen met andere rassen en technische proeven te zien.

Primula acaulis

We zijn een vrij jonge, maar sterk groeiende, speler in de veredeling van Primula acaulis. Een van de redenen hiervoor is de gemakkelijke teelt van Primula acaulis Paradiso. Dit product is uiterst betrouwbaar en verkrijgbaar in een zeer compleet basisassortiment.

Product met toekomst

Het belangrijkste kenmerk van Primula Paradiso is de gelijkmatige groei en compacte plantbouw. Ook is het een uniform product in groei en bloei binnen en tussen de verschillende kleuren. Opvallend is de  minimale behoefte aan remstoffen en de uitstekende houdbaarheid. Primula Paradiso is hierdoor een duurzaam product met een mooie toekomst in het verschiet.

Primula Paradiso

Tijdens de open dagen konden bezoekers alle Paradiso-series in volle bloei zien. Voor het vroege seizoen is er Paradiso Early, gevolgd door Paradiso Mid voor het middenseizoen en Paradiso Late voor het late seizoen. Alle series zijn verkrijgbaar in frisse kleuren. De planten zijn geschikt voor potmaat 9-12 centimeter.

Paradiso Early

In de kas was Paradiso Early wederom gemakkelijk te herkennen door het mooie, rondgevormde blad. Een ander belangrijk kenmerk van deze serie is de uniformiteit in groei en bloei gecombineerd met de compacte plantbouw. Om in bloei te komen in weinig tot geen koudebehandeling nodig. De optimale weken om te potten zijn week 30 tot en met 38. Er zijn 10 intense kleuren beschikbaar.

Paradiso Mid

Paradiso Mid kenmerkt zich door de uniforme bloei en groei op kleur en in mix. Deze serie vraagt slecht een minimale koudebehandeling om bloei te induceren. De beste tijd om te potten is week 34 tot en met 39. Paradiso Mid is verkrijgbaar in maar liefst 15 kleuren.

Paradiso Late

Tenslotte is er Paradiso Late. Deze bloeit het laatst en kenmerkt zich ook door de uniformiteit in groei en bloei. Paradiso Late heeft een koudebehandeling nodig om in bloei te komen. Potweken 36 tot en met 40 zijn het meest geschikt voor deze serie. De planten zijn verkrijgbaar in 10 heldere kleuren.

Paradiso Perola

Bezoekers aan de open dagen bekeken ook Primula Paradiso Perola. Deze polyanthus kenmerkt zich door korte, sterke en uniforme bloemstelen en een zeer goede houdbaarheid. Groei en bloei van de verschillende kleuren Perola zijn zeer nauw op elkaar afgestemd. De serie is daardoor duidelijk als zodanig herkenbaar. Er zijn momenteel 7 kleuren op de markt die het best tussen week 34 en 39 gepot kunnen worden. Perola is geschikt voor het midden tot late seizoen.

Verbeteringen en vernieuwingen Paradiso Mid

Wij zijn een bedrijf dat constant innoveert. Er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen gaande binnen de verschillende series. Zo zijn Paradiso Mid Yellow en Paradiso Mid White dit seizoen verbeterd. Beide kleuren bloeien sneller. Mid Yellow heeft bovendien een donkerder blad, terwijl Mid White een betere plantbouw heeft. Daarnaast is er een nieuwe kleur in het assortiment te vinden: Mid Lemon. Deze frisse tint vult het bestaande assortiment aan en zal de kleur Light Yellow vervangen.

Vergelijkingsproef

Wij bieden graag meerwaarde. Daarom was er een vergelijkingsproef met de Paradiso-series naast rassen van andere veredelaars. Zo ontstond een duidelijk beeld van de verschillende producten op de markt.

Technische proeven

Een belangrijk onderwerp in de markt is de zoektocht naar alternatieve groeiregulatoren voor Primula acaulis. Doordat Tilt (propiconazol) niet meer verkrijgbaar is en er steeds minder remmiddelen zijn toegestaan, groeit de behoefte naar andere opties. We onderzoeken door proeven met zowel jonge planten als potplanten alternatieve oplossingen. Meer informatie over deze technische proeven is verkrijgbaar via onze afdeling Growing Support.

Digitaal terugkijken

Naast de commerciële proeven, vergelijkingsproeven en de technische teeltproef, stelden we ook experimentele kleuren van de verschillende series tentoon. Wie digitaal terug wil kijken naar de open dagen, kan de videotour en digitale bloeiproef met overzichtsfoto’s bekijken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw area manager of growing supporter via onderstaande button.

Share Button

Categorie: ,