Hoe wij meerwaarde creëren door middel van veredeling #morevaluebybreeding

In de jaren 70 ging Patty Schoneveld wekelijks met de vrachtwagen naar zijn klanten. De planten met de beste bloeirijkheid werden vaak het snelst verkocht. Patty begreep de behoeften van de markt en ging op voorhand de beste planten selecteren. Met deze gedachte in het achterhoofd begonnen we met veredeling.

In 1992 resulteerde dit proces in de geboorte van onze Super Serie met Super Serie Original! De Original is nog steeds legendarisch vanwege z’n grote hoeveelheid bloemen, soms wel meer dan 165 per plant.

Bloeirijkheid was in de jaren 70 nog een onderscheidende factor, anno 2019 is het slechts een basisvoorwaarde. Vanwege de hedendaagse marktbehoeften richten we ons in de veredeling tegenwoordig ook op duurzame volhoudbaarheid.

More value by #superserie

Momenteel bestaat Super Serie uit 19 verschillende series. Deze series hebben we niet zomaar, want met elke serie spelen we in op een of meerdere klantbehoeftes. Net zoals in de jaren 70 staat het ‘marktdenken’ nog altijd centraal bij onze veredeling.

Als gevolg van dit marktdenken kunnen we met 19 series voorzien in alle gangbare potmaten van 6 cm (2.5”) tot en met 17 cm (8”), is er keuze uit veel kleuren, zilverkleurig blad of groen blad en hebben we diverse bloemvormen.

Ook kiezen we tegenwoordig vaker voor een inclusiviteitsstrategie waarbij we samenwerken met ketenpartners om onze producten gericht af te zetten, met als doel om een betere prijs te realiseren voor alle partijen.

Vintro, de echte grootbloemige Wintercyclaam

Dit seizoen is het Super Serie assortiment uitgebreid met Vintro. Met Vintro hebben we een nieuwe grootbloemige wintercyclaam ontwikkeld die geschikt is voor bloei van december tot maart.

In de klein- en middelgrootbloemigen hebben we met de series Mini Winter en Macro al langer een assortiment dat goed presteert onder koudere en donkere omstandigheden. Met de introductie van Vintro hebben we een nieuwe doorbraak gerealiseerd op het gebied van grootbloemige wintercyclamen.

Vintro heeft een goede stevige plantbouw, grote bloemen en is bovendien minder gevoelig voor Botrytis. Cyclamen Super Serie Vintro wordt officieel geïntroduceerd tijdens IPM 2020. #winterquality

Nog sneller veredelen

Aan de introductie van een nieuwe serie gaat een lang proces van veredeling, selectie en testen vooraf. Het proces van klassieke veredeling kan tot 10 jaar duren. Waar we voorheen gebruik maakten van veredeling op basis van uiterlijk, passen we nu nieuwe veredelingstechnieken toe in ons veredelingsproces waarbij we onder andere selecteren op basis van DNA.

In de nabije toekomst gaan we gegarandeerd een kwaliteitsslag maken, waardoor onze uniformiteit nog beter wordt en ketenpartners nog sneller toegang hebben tot onze nieuwigheden! #timetomarket

Wilt u weten hoe wij meerwaarde voor u creëren? Of wilt u onze noviteiten: Vintro, Djix en Verano Victoria ontmoeten? Bezoek ons op IPM: Hall 2 B17!

Categorie: