MEER van veel…

Een zonnige dag eind augustus.
Vanwege druk verkeer arriveer ik veel later dan gepland in het mooie ’s Gravenzande.\
Vlak tegen de duinen aan ligt het bedrijf van Bert & Ada van der Meer.
Ze hadden samen eerder een eigen tuinbouwbedrijf maar hebben dat in 2008 verkocht.
Na verschillende totaal andere banen begon het toch weer te kriebelen, gelukkig maar…!

Bert en Ada zijn gestart met de productie van wandhangers, wandhangers die afhankelijk van het seizoen gevuld worden met violen, perkgoed, begonia’s, petunia’s, portulaca en nog veel meer. In deze periode, augustus-september,  ligt de focus op cyclamen.image_00002

Muren vol met wandhangers, muren gevuld met ware bloemenbommen van cyclamen in verschillende kleuren. Van wit tot diep donker paars, van roze tot rood, het is een prachtig gezicht en het is mooi om te zien hoe bevlogen Ada vertelt over de kwaliteit van hun product. Over de product- en kleurcombinaties, het uitproberen van nieuwe planten.
Natuurlijk de wandhangers zelf, met uitgekiende gaten waarin de plantjes tot wasdom kunnen komen in de juiste potgrondsamenstelling.
Het enthousiasme spat er eraf..!

image_00007_2

Terwijl Bert zich vooral bezighoudt met de teelt is Ada actief bezig hun product in de markt te zetten, en met succes.
Hun wandhangers zijn inmiddels te vinden in diverse regionale tuincentra zoals Tuincentrum De Bosrand, maar ook bij ketens als Tuinwereld, Tuinland, Groenrijk en Ranzijn.
Er zijn goede kansen dat hun wandhangers ook hun weg naar Duitsland zullen gaan vinden.

Voor mijzelf was het leuk dat er ook een grote partij hing met cyclamen Veranda Selections, een selectie waarbij alleen die cyclamen zijn opgenomen die als beste getest zijn voor buiten. Méér dan leuk, omdat ook Bert en Ada de kwaliteit hiervan konden zien wat betreft uniformiteit in bloei.

Eenmaal in het tuincentrum worden de wandhangers aantrekkelijk gepresenteerd aan zuilen zodat het effect voor de consument goed zichtbaar gepresenteerd wordt.
Het label aan de zakken laat duidelijk zien hoe de planten water moeten krijgen, simpelweg met een petfles van anderhalve liter die bovenin het pijpje kan worden gezet. Eventjes vasthouden totdat de fles leeg is en zo komt het water binnen in de zak vervolgens met de juiste dosering bij de planten, het overtollige water loopt er gewoon uit.

MEER Wandhangers, de naam had de lading niet treffender kunnen dekken..
Want MEER staat niet alleen voor de naam van de eigenaars, maar zeker ook voor meer kwaliteit, meer passie, meer toegevoegde waarde, en dus voor meer bloeiplezier…

Ik ben naar huis gegaan met een warm gevoel en natuurlijk met een wandhanger met cyclamen. Om de dag, afhankelijk hoe warm het is, zet ik er een fles water in en elke keer als ik ernaar kijk word ik blij.
Blij van de bloemenpracht en omdat ik het verhaal en de mensen erachter ken..

En ja…ik weet nu al dat deze wandhanger voor mij niet de laatste zal zijn, met wat ik gezien heb… Eerst straks de najaarsviolen waarvan erzich stiekem al bloemetjes naar buiten werken, maar dat is voor later….

image_00012_2

Voor meer van veel….

Door: Carin Parie

Carin

Share Button

Categorie: ,