Moederdag 2015

Het is bijna Moederdag. Denkend aan Moederdag, denk ik aan mijn lieve moeder die ik nooit genoeg kan bedanken. Mijn moeder is een lieve zachte vrouw die in haar leven veel voor ons gedaan heeft en veel opgeofferd heeft. Een moeder die door het vuur gaat voor haar kinderen. Zij die altijd voor ons klaar staat en zij is de liefste oma die mijn kinderen zich kunnen wensen. Zij die haar mooie leven in Iran opgaf voor een betere toekomst voor haar kinderen in Nederland. Ik heb haar zien vechten, huilen met haar kin omhoog. Altijd het goede voorbeeld geven. Altijd een dame!
Ik weet dat sommige mensen Moederdag of Valentijnsdag maar commercieel vinden. Maar om je moeder in de watten te leggen, te verwennen en te bedanken, daarvoor is in feite 1 dag per jaar niet voldoende. Wat je haar geeft, voor haar doet en haar brengt heeft ze verdiend.
Denkend aan mijn moeder, hoor ik haar lieve stem, proef haar kookkunst en voel haar zachte lieve handen. Ik weet dat ze me beter dan wie ook kent. Hoe kan ik haar ooit missen? De dag dat ze er niet meer is, die dag zal een deel van mij met haar sterven. Haar serene rust, haar gave om te geven en lief te hebben heeft van mij de vrouw gemaakt die ik vandaag de dag ben.
Elke keer als ik haar mag verwennen met iets moois waar haar gezicht van oplicht voel ik me trots en voldaan. Elke keer als ze verheugd kijkt wanneer ik haar een bos bloemen of iets anders breng besef ik dat het veel te weinig is om haar de jaren van verdriet en heimwee te doen vergeten.
Hoe gek het ook klinkt, ik weet dat als ik haar zondag een bos roze lelies, een orchidee of een hanging basket met paarse campanula’s breng, dat ik haar blijer maak dan wanneer ik een duur geurtje voor haar koop! Want ze wil niet dat ik te veel geld uitgeef, zo lief is mijn moeder.

Share Button

Categorie: