DE “NEVERENDING STORY” VAN CYCLAMEN SUPER SERIE

In 1992 zag de eerste Super Serie Original F1 het levenslicht en vormde daarmee het begin van een succesvol veredelingsprogramma van Cyclamen Super Serie. Inmiddels bestaat het cyclamenpalet van Schoneveld Breeding uit 19 series variërend van Micro tot Large in een wisselende kleurenreeks. Wisselend, want veredeling houdt nooit op.

Elke regio in de wereld heeft haar eigen voorkeuren ten aanzien van potmaat en kleurenpalet waarbij natuurlijk de klimaatomstandigheden een grote rol spelen. Wat alle series gemeen hebben is de unieke genetica die karakteristiek is voor Super Serie. De ronde compacte plantvorm, de stevige bloemstelen en de rijke uniforme bloei staan garant voor een goede schaphoudbaarheid en lang bloeiplezier bij de consument. Steeds meer kwekers kiezen daarom bewust voor Super Serie.

Nieuwe kleur

Dit seizoen wordt de kleur Victoria Light Pink geïntroduceerd, vooralsnog alleen in de serie Verano maar natuurlijk zal deze kleur ook in andere series beschikbaar komen. De speels ogende Victoria kenmerkt zich door de licht gekartelde rand in combinatie met het gekleurde oog.

Vintro: voor de donkere eerste maanden van het jaar

Met Super Serie Macro is er al een serie die met name geschikt is voor het donkere najaar, maar met de nieuwe Vintro komt er een grootbloemige cyclaam met een grote plantdiameter op de markt die juist geschikt is voor de bloeiperiode januari t/m maart, een periode waarin normaliter weinig bloeiende planten verkrijgbaar zijn. (Dit natuurlijk met uitzondering van Primula obconica Touch Me, die ook uit de veredelingsstal van Schoneveld Breeding komt)

MORE VALUE BY STRONG GENETICS

Met de realisatie van het nieuwe gebouw PlantXperience wil Schoneveld Breeding een meerwaarde creëren op het gebied van innovatie, educatie en inspiratie. Basis daarbij is en blijft de veredeling en bloemzaadproductie. Ook dit najaar zijn er weer de Cyclamen Open Dagen waarbij bezoekers vanuit de hele wereld de resultaten van de veredelaars kunnen zien en daarmee hun keuze kunnen bepalen voor het komend seizoen.

Categorie: