Nieuwe standaard in Gerbera’s groot succes

It’s new, it’s fresh, it’s Joybera!

Op zoek naar de nieuwe standaard in Gerbera, ontwikkelden we afgelopen jaren een uniforme, lang houdbare plant met bijzonder veel, helder gekleurde bloemen. Regiomanager Jerry van der Spek, verantwoordelijk voor klanten in Zuid-Amerika, is maar wat trots op het eindresultaat.  

“De Gerbera heeft al heel wat jaren een slecht imago. Kwekers en klanten waren niet tevreden, vanwege het gebrek aan uniformiteit en de houdbaarheid is ook nooit heel fantastisch geweest. Wij dachten als Schoneveld Breeding: dat moet anders kunnen. En zie hier, met trots presenteren we onze Joybera. Dit is de nieuwe standaard in de wereld van Gerbera’s.” 

Uniformiteit 
Over de voordelen van Gerbera Joybera is Jerry bijzonder enthousiast. “Door de extreem goede uniformiteit, kan de kweker de eerste keer al zo’n 80% van het product oogsten. Met nog een ronde een week later, is de hele productie eenvoudig binnen. Er is bovendien weinig uitval.” 

Kleurenpracht 
“Daarnaast is Joybera een heel aantrekkelijk product voor consumenten. Een plant die veel bloemen produceert. Er is een eerste kleurenexplosie met vaak 3 of 4 bloemen en later volgt een tweede uitbarsting met nog eens 3 of 4 bloemen. Zo’n 6 tot 8 bloemen minimaal per plant is heel gebruikelijk, al zie ik ook uitschieters tot wel meer dan 10 bloemen!” 

Lang genieten 
De houdbaarheid is bovendien een welkome eigenschap van het nieuwe product van Schoneveld Breeding. “Zowel in het schap als bij de consument scoort Joybera hoog op houdbaarheid”, vertelt Jerry. “Afhankelijk van de watergift en behandeling door de eindconsument kan de houdbaarheid van alleen al de eerste bloemen oplopen tot wel 4 of zelfs 5 weken. Echt ongekend”, aldus een trotse Jerry.

#1 Most uniform in growing & flowering”

Unieke positionering 
Kwekers horen het verhaal van Joybera via hun leveranciers, jongeplantenkwekers of teeltondersteuners en regiomanagers van Schoneveld Breeding. Zij merken als snel dat Joybera een unieke variant binnen het ras Gerbera is. Daarom besloot Schoneveld Breeding het product herkenbaar in de keten te positioneren. Jerry: “We vonden het belangrijk waarde toe te voegen, omdat je door herkenning van je product ook in de toekomst niet inwisselbaar bent voor concurrerende producten. Merkloos is waardeloos, zeg ik altijd. Dat laten we met dit fantastische nieuwe product niet gebeuren.”

Herkenbaarheid 
Om herkenbaarheid te realiseren, is er artwork voor een label en pothoes beschikbaar gesteld. In Zuid-Amerika werkte Schoneveld Breeding samen met een kweker om dit uit te werken en vermarkten. In die regio is het label nu in omloop in combinatie met een eigen hoes van de kweker waarop diens logo duidelijk staat. In andere regio’s is het ontwerp juist weer gebruikt voor een unieke, universele en herkenbare pothoes.  

Personaliseren 
Jerry vertelt over wat er nog meer mogelijk is: “We kunnen het artwork personaliseren voor onze klanten. Zo kan die de pothoes of het label aanpassen voor nog meer herkenbaarheid. Schoneveld Breeding staat bekend om het leveren van added value, gepersonaliseerd artwork is daar een mooi voorbeeld van.”  

Gerbera Joybera wordt tijdens de Flower Trials (week 24 2024) officieel geïntroduceerd in 8 kleuren. Daarnaast zijn een aantal dubbelbloemige en dubbelkleurige varianten onderweg.

Nu al weten welke 8 kleuren we introduceren? Bekijk Joybera alvast hier

Share Button

Categorie: