Onze bijdrage aan duurzaamheid – More value by #sustainability

Wij willen graag ons steentje bijdragen aan een betere toekomst, zowel voor het milieu als toekomstige generaties. Daarom hebben we besloten om stevig in te zetten op duurzaamheid. Denk hierbij aan onze gesloten waterkringloop, genetica (Paradiso) waarbij de hoeveelheid remstoffen minimaal zijn en bij-vriendelijke producten zoals Campanula van Addenda.

Minder remstof met Paradiso

Vergeleken met andere Pimula acaulis heeft Primula Paradiso minder remstoffen nodig om z’n compacte bouw te behouden. Dankzij haar genetica blijft acaulis op natuurlijke wijze compact. Omdat Paradiso minder remstoffen nodig heeft wordt het milieu minder belast, daarbij is het ook minder belastend voor de portemonnee van de kweker!

Schoneveld Breeding ©

Bij-vriendelijke Campanula

Alle bloeiende planten trekken insecten aan, maar toch is de ene plant een betere voedselbron dan de andere. Campanula van Addenda (Ambella & Adansa) heeft op dit vlak vergeleken met andere planten een goede score. Met Campanula Ambella of Adansa in de tuin of bloembak creëer je een bij-vriendelijke omgeving.

100% gesloten waterkringloop

In onze nieuwe PlantXperience maken we gebruik van een ‘100% gesloten waterkringloop’. We gebruiken in de teelt zoveel mogelijk hetzelfde water en daardoor zijn we in grote mate onafhankelijk van niet hernieuwbare natuurlijke grondstoffen. Met het gescheiden recirculeren van recepten en voedingsschema’s hebben we ons verbruik aan meststoffen weten te halveren!

Overstap op biologische middelen

Zowel in Tanzania als in Wilp zijn we al jaren bezig met geïntegreerde gewasbescherming. Samen met onze leveranciers werken we aan een betere en doelmatige de inzet van biologische gewasbescherming. We werken continu verder in het proces aan stappen om onze footprint te verkleinen.

Combinatie LED lampen en SON-T lampen

Op de productieafdelingen is assimilatiebelichting aanwezig, een combinatie van LED lampen en SON-T lampen. Dankzij deze combinatie kunnen we energie besparen.

Plannen voor toekomstig zonnepark

Momenteel zijn we de plannen voor een toekomstig zonnepark op ons terrein aan het uitwerken. Indien het park daadwerkelijk gerealiseerd wordt zijn wij in staat om onze benodigde hoeveelheid energie zelf op te wekken.

Wilt u meer weten over onze bijdrage aan duurzaamheid, of wilt u weten hoe u uw assortiment kunt verduurzamen? Bezoek ons op IPM: Hall 2 B17!

Categorie: