PlantXperience genomineerd voor Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit

Iedere twee jaar schrijft de Provincie Gelderland de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit (GPRK) uit. Een van de genomineerde projecten van dit jaar is onze PlantXperience. Het thema van de verkiezing is deze keer ‘Brede blik op ruimte’. Alle aangemelde projecten leveren een bijdrage aan de grote veranderingsopgaven van dit moment en zijn van meerwaarde voor het lokale landschap.

PlantXperience
Onze PlantXperience bestaat uit meerdere delen die in vorm en functie perfect samengaan. Over de landschappelijke inpassing van de PlantXperience hebben we goed nagedacht. De relatie tussen ons bedrijf en de omgeving is in harmonie gebracht door de combinatie van een traditioneel boerenerf met een modern kassencomplex. Het geheel wordt omvat door een ‘stolpgebouw’ zonder daarbij in te leveren op uitbreidingsmogelijkheden in de toekomst. Al met al is het een revolutionair ontwerp dat in 2019 is opgeleverd en mooi in het lokale landschap past.

Stemmen
Tot 14 december kan het publiek stemmen op het project dat de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2020 moet winnen. Stemmen kan via www.gelderland.nl/gprk2020-stemmen. Schoneveld Breeding staat vermeld onder project nummer 18.

Share Button

Categorie: ,