Samenwerking

Telersvereniging Addenda

Telersvereniging Addenda bestaat uit potplantentelers die kwalitatief hoogwaardige Addenda-eindproducten zoals Campanula Florentes Ambella en Campanula Florentes Adansa kweken.

De genetica is van Schoneveld breeding. Addenda zorgt voor de productie, verkoop en marketing van deze producten in Europa.

Het doel van deze samenwerking is om de marktpositie en de winstgevendheid van de telers van Telersvereniging Addenda en Schoneveld breeding op lange termijn te verbeteren en te versterken. Dit gebeurt door middel van gezamenlijke inspanningen op het gebied van productontwikkeling, teeltbegeleiding, vermeerdering, marketing en inkoop.

Campanula Portenschlagiana

Coöperatie Touch Me+

Samenwerken in de keten om uiteindelijk een uniek product te ontwikkelen tot een premiummerk, dat is het hoofddoel van Telersvereniging Touch Me +.

Primula Touch Me is een unieke, priminevrije Primula obconica met een uitstekend imago. Om dat imago te waarborgen en de kwaliteit van Touch Me verder te ontwikkelen, werken dertien telers, twee jonge plantenleveranciers en veredelaar Schoneveld breeding samen.

De telersvereniging bepaalt op korte termijn een aantal criteria waaraan de Touch Me moet voldoen, bijvoorbeeld plantbouw en houdbaarheid. Deze afspraken moeten resulteren in een uniform eindproduct, dat ook ketenvast is voor alle segmenten, onderscheidend en betrouwbaar voor de consument.

Breeding Accel

Deze samenwerking is gestart tussen 4 sierteelt veredelaars: KP Holland, Interplant Roses, Schoneveld Breeding en Sion Young Plants. Tezamen vormen deze onafhankelijke familiebedrijven Breeding Accel, een innovatief kennisplatform waarin de individuele bedrijven hun kennis en research-capaciteit verenigen.

Met als doel de time-to-market van uitgangsmateriaal te verkorten en gezamenlijk te investeren in de nieuwste veredelingstechnieken en kennis uit te wisselen.