Schoneveld Breeding en Beekenkamp Plants volgen trend van schaalvergroting en ketenverkorting

Beekenkamp Plants neemt een minderheidsbelang in Schoneveld Breeding. Beide bedrijven blijven zelfstandig opereren op het gebied van veredeling, productie en verkoop. Zij zien gezamenlijke kansen in kennisuitwisseling van innovatieve veredelingstechnieken en onderzoek. 

Waarom deze samenwerking?

Voor beide familiebedrijven staan betrokkenheid, betrouwbaarheid en innovatie in alle bedrijfsprocessen voorop. Peter van de Pol, eigenaar van Schoneveld Breeding, is hierover enthousiast: “Door deze samenwerking ontstaat een kennisuitwisseling en krachtenbundeling die van grote meerwaarde is voor de hele keten.” An Beekenkamp, eigenaar van Beekenkamp Plants, vult aan: “Met deze investering krijgen we toegang tot elkaars kennis en dat biedt b(l)oeiende perspectieven.” 

Wat gaat het betekenen?

Schoneveld Breeding veredelt en verkoopt wereldwijd zaden en blijft een onafhankelijke leverancier voor alle jonge planten kwekers. Beekenkamp Plants veredelt in stekproducten en produceert jonge planten uit zaad en stek. De huidige samenwerkingen en relaties blijven bestaan. Voor klanten verandert er niets in de toegang tot genetica, teelt- en verkoopondersteuning. Gemaakte afspraken blijven ongewijzigd, evenals de contactpersonen. “Deze samenwerking is vooral bedoeld om meer slagkracht te krijgen op het gebied van research en development”, zegt Marc Driessen, directeur van Beekenkamp Plants Ornamentals. “Met deze stap ontstaat een mooie hybride.”

Beekenkamp Plants B.V. is een familiebedrijf in Maasdijk, Nederland en onderdeel van de Beekenkamp Group. Beekenkamp Plants B.V. heeft 2 divisies. Beekenkamp Plants Vegetables B.V. produceert uitgangsmateriaal voor de professionele groentekweker.  Beekenkamp Plants B.V. Ornamentals veredelt stek producten en produceert jonge planten uit zaad en stek van pot planten en perkgoed. Daarnaast behoren Deliflor Chrysanten B.V. en Beekenkamp Verpakkingen B.V. ook tot de Beekenkamp Group. Sinds de oprichting in 1951 is de Beekenkamp Group uitgegroeid tot een bedrijf met 2600 medewerkers wereldwijd, een productie van meer dan 2 miljard jonge planten per jaar en een totaal areaal aan kassen van meer dan 90 ha. 

Schoneveld Breeding b.v. is een innovatief veredelingsbedrijf dat wereldwijd duurzaam te produceren, bloeiende potplanten ontwikkelt, uitgangsmateriaal vermarkt en marktintroducties doet ten behoeve van een hoger teelt- en marktrendement voor alle ketenpartners. Het familiebedrijf is opgericht in 1930 en verhuisde vorig jaar naar een nieuwe veredelingslocatie in Wilp, Nederland.  

Schoneveld Breeding B.V. produceert en verkoopt wereldwijd jaarlijks zo’n 200 miljoen zaden van Cyclamen, Primula, Ranunculus en Campanula. Naast zaadveredeling en -verkoop, onderscheidt Schoneveld Breeding zich in de hoge mate van teelt-, marketing- en verkoopondersteuning. Bij Schoneveld breeding werken ruim 300 mensen, waaronder een team van specialisten op de zaadproductielocatie in Tanzania. 

Share Button

Categorie: ,