#shareyourlovewithflowers houdt niet op bij fashionweek..

Het eerste golfje komt in beweging door een telefoontje van bloemiste Sarah Dikker.
Via Royal FloraHolland heeft zij de opdracht gekregen om de catwalk van de fashionshow van Liselore Frowijn aan te kleden. Tijdens de laatste Flower Trials was Sarah enthousiast over onze producten en het verhaal erachter, en nu vroeg ze zich af of wij planten konden en wilden sponsoren.
Natuurlijk wilden we dat! Hoe mooi is het wanneer een beleving als bloemen en planten gecombineerd wordt met de beleving van mooie of bijzondere kleding.
Haute couture, ook in bloemen. De glossy’s en internet staan er vol mee, bloemen en planten voegen iets wezenlijks toe aan vrijwel alles.

Binnen no-time werd gecheckt welk product in het juiste bloeistadium was om te kunnen schitteren. De cyclaam Super Serie Petticoat was helaas al te rijp en kon dus niet worden gebruikt maar gelukkig waren er prachtige Touch Me’s en ook nog een partij mini gefranjerde cyclamen als extraatje. De logistiek verliep vlotjes via FloraHolland en zo gingen we langzaam mee in de opkomende flow van de Amsterdam Fashionweek.

Intussen riep Sarah via facebook collega-bloemisten op om te helpen bij dit project dat in één dag gerealiseerd moest worden. De creatie van een urban jungle op de catwalk.
Als sponsor mochten we de show bijwonen. Zelf verheugde ik mij er enorm op en natuurlijk bekeek ik de nodige previews en artikelen over de ontwerpster. Natuurlijk was ik razend benieuwd wat er door de bloemisten gemaakt zou worden, hoe alles eruit zou zien.
Sierteeltvriendin Leandra de Boef heeft hier deze week al een prachtig artikel over geschreven dat de show, de beleving en de creaties beeldend beschrijft.
Het was inderdaad een modisch bloemenparadijs of een bloemrijk modeparadijs. Het is maar net vanuit welke invalshoek je het bekijkt, een beleving was het hoe dan ook.
Ontzettend apart en bijzonder om “jouw” product zo totaal anders verwerkt te zien, zo voor ons als veredelaar helemaal out of the box, ook dat is innovatief en heel verfrissend!

Na afloop van de show bleven we natuurlijk nog even napraten en namen we een kijkje backstage bij de bloemisten die alles nog moesten opruimen. Opruimen ja, want de hele ruimte moest weer vrij zijn.
Diezelfde bloemisten die de hele dag met ziel en zaligheid aan al die creaties hadden gewerkt moesten dat moois nu weer gaan afbreken, ik kon de pijn bijna voelen…
Twee van de zes bomen zouden nog blijven staan, de rest moest weg.
Veel ging de bak in, dat kon ook niet verder worden hergebruikt maar toch…zo jammer!
Gelukkig hebben we de foto’s nog die massaal gedeeld worden.

En het sprookje is nog niet uit. Zojuist hoorde ik dat Sarah onderweg is naar Amsterdam om de bakken met planten en bloemen die nog wel mooi en in goede staat zijn op te halen en vervolgens weg te brengen naar een zorginstelling.  Niet alleen omdat ze het zonde vindt om al die planten en bloemen zomaar weg te gooien maar ook omdat ze zich betrokken voelt bij de ouderenzorg. De bewoners mogen straks zelf een plant uitzoeken die zij zelf mooi vinden en dat kleine gebaar is haar manier om daar een steentje aan bij te dragen.

13600105_1852529028308017_2760287367763000433_n

#shareyourlovewithflowers gaat verder dan #fashionweek, gelukkig maar!

door: Carin Parie

Carin

Share Button

Categorie: ,