Sponsoring vanuit je hart

Sponsoring, het kan op heel veel manieren, groot en klein, in geld of door actieve fysieke inspanning. Het kan om een sportclub gaan, een evenement of een goed doel, of een combinatie daarvan.
Zo kwam afgelopen week bijvoorbeeld de Roparun veelvuldig in beeld, een estafetteloop van meer dan 500 kilometer vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam.

Plantenverkoop Roparun FloraHolland

De opbrengst, dit jaar ruim 2,5 miljoen Euro, gaat naar goede doelen die zich bezig houden met het onderzoek naar en de strijd tegen kanker. En laten we wel wezen, kanker is voor iedereen helaas dichtbij, direct of indirect.
Deze editie 2016 hebben wij als bedrijf cyclamen ter beschikking gesteld voor verkoop ten goede aan het doel, en een aantal voor de opfleuring van de Daniel Den Hoed kliniek in Rotterdam.

Daniel den Hoed Kliniek

Die bescheiden bijdrage komt tot stand door collega Marc, die weliswaar dit jaar zelf niet van de partij was maar eerder zes keer heeft meegelopen. Persoonlijke betrokkenheid is dat, vanuit zijn hart.

Zo ook met Alpe D’Huzes, waar in 2013, al weer 3 jaar geleden, 16 collega’s de berg fietsend en lopend bedwongen hebben, vanuit Twello fanatiek gevolgd door alle collega’s via mobiel en internet. En ook dat kwam tot stand vanuit persoonlijke betrokkenheid, soms heel dichtbij..

Collega Suzan die in 2015 meedeed in de internationale Triatlon Holten waarvan de opbrengst was voor de Hartstichting, ook weer zo heel dichtbij..

Onze directeur eigenaar Peter van de Pol steunt meerdere goede doelen, soms groot, soms heel klein maar er is één Stichting die een bijzondere plek in zijn hart heeft, en dat is Stichting Duchenne. Duchenne is een ziekte die vrijwel alleen voorkomt bij (jonge) jongens en helaas nog steeds ongeneesbaar. Er wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan en de resultaten zijn hoopgevend. Toch zal het nog jaren duren voordat er een effectieve behandeling mogelijk is. Duchenne is relatief onbekend, tenzij je ermee te maken krijgt.

10258755_1394397167526566_4513461178771065164_o

Brute Terwoldse Bikers

Voor Peter geldt het tegenovergestelde. Als vader van twee gezonde zoons beseft hij de rijkdom hiervan en juist daarom maakt hij zich hard voor Duchenne Heroes, vanuit een persoonlijke betrokkenheid als vader. Samen met fietsvrienden vormt hij het team van de Brute Terwoldse Bikers, en samen gaan zij in september weer meedoen aan Duchenne Heroes, de mountainbiketocht van 700 kilometer, een tocht die je volgens de “heroes” niet alleen in je benen voelt maar ook in je hart.
Schoneveld sponsort, maar Peter sponsort ook op persoonlijke titel, dicht bij hemzelf.

En dat is nu juist wat het mooi en waardevol maakt…

Groot of klein, in geld of fysieke inspanning, maar wel vanuit je hart…

(De Brute Terwoldse Bikers zijn natuurlijk te volgen op Facebook)

 

Door Carin Parie

Carin

Share Button

Categorie: