Super Serie Fusion verovert speciaal plekje in markt grootbloemige Cyclamen 

Super Serie Fusion is de eerste grootbloemige Cyclaam met tweekleurig bloemblad. Schoneveld Breeding ontwikkelde deze nieuwe toevoeging aan het assortiment uit de sterke Super Serie genetica. Vanaf eind september is de bloei op zijn mooist, tot half december is het dan genieten van een uniek kleurenpatroon. Dinja Lankhorst, regiomanager Noord- en Centraal-Europa, ziet een mooie toekomst voor Super Serie Fusion over de hele wereld.  

“De wens voor een grootbloemige Cyclaam met bijzondere bloemkleuren is eigenlijk continu aanwezig bij ons op de verkoopafdeling. Het is altijd fijn om bijzondere kleuren of types te hebben, daarmee kun je je immers onderscheiden van wat er al is. In het grootbloemige assortiment hadden we tot voor kort voornamelijk een standaard kleurenassortiment. De grootbloemige Super Serie Fusion zet ons nu echt in de schijnwerpers. Het is een compleet nieuw product, een type in het grootbloemige segment dat nog niet op de markt beschikbaar is. Deze nieuwe serie, verkrijgbaar in de kleur Neon Pink, genereert bijzonder veel aandacht.” 

Dinja beschouwt Super Serie Fusion Large als een bijzondere toevoeging in de markt. “Voor de kweker is het vooral een leuke en heel unieke aanvulling”, vertelt ze. De ontwikkelingen verlopen vooralsnog positief. Het aantal kwekers dat Super Serie Fusion wilde testen was afgelopen seizoen groter dan het aantal zaden dat Schoneveld Breeding kon leveren. Dinja: “We hebben zeer positieve verwachtingen voor dit seizoen.” 

Super Serie Fusion is ontwikkeld uit de Super Serie genetica waar Schoneveld Breeding bekend om staat. Dat betekent een Cyclaam met een compacte, ronde bouw en centrale, stevige bloei. Super Serie Fusion Large is te telen zoals XL. “Dat is voor kwekers fijn”, vertelt Dinja. “We brengen iets unieks op de markt dat toch ook een beetje bekend is.” 

Kansen voor Super Serie Fusion liggen eigenlijk over de hele wereld. “De markt vraagt vooral om meerdere kleuren in Super Serie Fusion Large en om een Super Serie Fusion Midi, daar werken we momenteel hard aan.” Toch ziet Dinja wel verschillen in de regio’s. “Voor de warme regio’s in het najaar zal deze serie nog interessanter zijn, omdat deze markt veel groter is”. 

“Dit seizoen blikken we tegelijkertijd ook vooruit”, vervolgt Dinja. “Naast Super Serie Fusion Large, kunnen kwekers ook proeven uitzetten met de compactere Super Serie Fusion Midi die al wat vroeger in het seizoen het unieke kleurtype geeft.” Super Serie Fusion Midi is vanaf volgend seizoen (‘24-‘25) beschikbaar in 3 kleuren. Dinja: “Ik verwacht dat we met de Fusion Midi ook een veelbelovende start kunnen maken.” Tijdens de Cyclamen Open Dagen in week 43, 44 en 45 is Super Serie Fusion Midi alvast te zien voor bezoekers. 

“Wat we vooral belangrijk vinden is dat onze klanten zelf overtuigd raken van ons product.” Daarom zet Schoneveld Breeding veelvuldig testen uit bij kwekers. Dat levert enerzijds een duidelijk beeld van de lokale markt op en de kweker kan ervaring opdoen met het product. Tegelijkertijd leren de specialisten van Schoneveld Breeding door deze uitgebreide tests veel over prestaties van Super Serie Fusion in verschillende omstandigheden. “Samen met de technische collega’s ondersteunen we kwekers bij de teelt. Dat is onze meerwaarde en daar profiteert uiteindelijk de hele keten van.” 

Share Button

Categorie: , ,