Teelttips bloeiperiode Primula acaulis Paradiso en Ranunculus Sprinkles

Primula acaulis Paradiso

De teelt van Primula acaulis Paradiso is al weer enige tijd aan de gang. Een enkele kweker van vroege soorten zoals Paradiso Early is op dit moment aan het rapen of is hier inmiddels mee klaar. Paradiso Mid en Late zitten inmiddels 8-10 weken in de pot en staan op eindafstand.

Bij afnemend licht en temperatuur hebben de Primula’s minder water nodig. Dus zorg bij een watergift, dat u voldoende voeding, 2.0 – 2.5 EC, meegeeft van een mengmeststof met alle benodigde elementen in een verhouding N:K van 1:2 – 1:3 en dat u een goede dag uitzoekt waarbij vroeg in de morgen water gegeven wordt, zodat de planten aan het einde van de dag weer opgedroogd zijn.

Houdt het klimaat goed in de gaten. Indien de luchtvochtigheid te hoog oploopt > 85% kan het nodig zijn een minimumbuis van 25-35 graden te laten meelopen. Daarbij een minimum raamstand van 5-10%. Zorg in ieder geval, dat de ventilatoren continue draaien.
Afhankelijk van de groei kan een groeiregulatie met Propiconazole nodig zijn. Gebruik liever vaker een lage concentratie 20-30 ml/100 liter water dan één keer een hogere.

Controleer het gewas nauwkeurig op schimmels en insecten en neem gepaste maatregelen bij een aantasting. Vraag uw gewasbeschermingsspecialist naar de juiste middelen en concentraties.

Ranunculus Sprinkles

De Ranunculus Sprinkles staan overal lekker te groeien. De temperatuur is nog maar een enkele keer onder nul gekomen. De Sprinkles zullen dus af en toe geremd moeten worden met daminozide, 150-250 gram per 100 liter water. Rem vaker met een lage concentratie. Maak het gewas nat, zodat er nauwelijks remstof van de bladeren loopt.

De komende weken zijn de dagen steeds korter en kan het donker en vochtig zijn. Watergeven en bijmesten zal dus sporadisch gebeuren. Let wel; als er water gegeven wordt, geef dan voldoende voeding, 2.0 – 2.5 EC mee. Gebruik een mengmeststof, die alle benodigde elementen bevat in een verhouding N:K van 1:2 – 1:3. Geef het water vroeg in de morgen, zodat de Ranunculus Sprinkles ‘s avonds weer droog zijn.

Voor een goed klimaat, gebruik continue ventilatoren. Indien de luchtvochtigheid de 85% overstijgt, kan een minimumbuis ingezet worden van 25-35 graden met een minimum raamstand van 5-10%.

Controleer regelmatig uw gewas op schimmels (b.v. meeldauw) en insecten (b.v. mineervlieg), die nu kunnen voorkomen. Raadpleeg uw gewasbeschermingsspecialist voor de juiste middelen en concentraties.

Wilt u meer informatie over onze producten? Download hier onze catalogus!

Heeft u een vraag over het teeltondersteuning? Stuur dan een e-mail naar:
diegopoot@schoneveld.nl
haylamers@schoneveld.nl
tonkoers@schoneveld.nl

Heeft u in- of verkoopgerelateerde vragen? Stuur dan een e-mail naar:
jeroenstar@schoneveld.nl

Share Button

Categorie: