Teelttips Primula obconica Touch Me

Teelttips Primula obconica Touch Me

Substraat

Gebruik voor de primula een luchtig substraat, wat afgestemd is op uw pot (bodem) en watergeefsysteem. Indien de potgrond te veel vocht vasthoudt, geeft dit meer kans op uitval door schimmel- en bacterieziekten, zoals Pythium en Erwinia.

Plantmateriaal

Controleer uw plantmateriaal bij binnenkomst op ziekten en plagen en of er voldoende plantjes per plug aanwezig zijn. Voor pot maat > 10 cm minimaal 3 planten per plug, < 10 cm minimaal 2 planten per plug.

Insecten

Het is van belang om met de teelt te starten in een insectenvrije kas, de Primula Touch Me is namelijk extra gevoelig voor insecten en met name Trips. Het is van belang om enkele weken voordat u start met het oppotten van de Primula, extra bestrijdingen uit te voeren tegen trips in de (bloeiende) gewassen die in uw kas staan.

De laatste 2 jaar zien we dat de nieuwe Trips setosus voor meer problemen zorgt. Deze trips soort is erg actief en daardoor moeilijk te raken. Gebruik altijd lokfructose wanneer u een bestrijding tegen trips uitvoert.
Zorg dat u uw gewasbeschermingsplan klaar hebt, om de teelt zonder problemen te laten verlopen. Raadpleeg uw gewasbeschermingsdeskundige voor de juiste middelen.

Gevoeligheid gewasbeschermingsmiddelen

Primula obconica is gevoelig voor diverse soorten actieve stoffen uit gewasbeschermingsmiddelen. Gebruik in ieder geval geen middelen die Fosfiet, Fosetyl of Metalaxyl bevatten.

Licht

Primula is een gewas wat niet van te lichtrijke omstandigheden houdt. Zeker na het oppotten is het noodzakelijk om te schermen bij een hoge instraling. Sluit het scherm bij 300-350 W/m2 (108-126 Joules/cm2, 21-30 Klux, 1942-2783 Footcandle) of gebruik krijt op het dek.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met ons Team Growing Support.
Tonkoers@schoneveld.nl
Diegopoot@schoneveld.nl
Haylamers@schoneveld.nl
of bel naar ons algemene nummer: +31 (0) 571 271 717.

Download hier de Primula en Ranunculus catalogus!

Share Button

Categorie: