Claudia Menkveld
Meewerkend voorvrouw
Het verschil met mijn vorige baan is groot. Eerst verkocht ik het eindproduct, nu sta ik aan het begin van de productieketen.

Met een hoveniersopleiding op zak en ruim 20 jaar werkervaring in een tuincentrum, beschikt Claudia Menkveld over behoorlijk groene vingers. Na een verhuizing terug uit het zuiden des lands, zocht ze in de Stedendriehoek een nieuwe baan in het groen. “Ik wilde graag vaste werktijden, zonder koopzondagen en toch met planten bezig blijven. Als meewerkend voorvrouw bij Schoneveld Breeding vond ik dat.”

“Je kunt mijn functie in tweeën splitsen. Ik werk mee bij de uitvoerende taken in de kas, maar het grootste deel van mijn tijd gaat op aan aansturende werkzaamheden. In drukke periodes heb ik soms de leiding over meer dan 30 mensen. Ik deel de werkplekken in, controleer werkzaamheden, kijk of de taken goed geregistreerd worden en fungeer als aanspreekpunt op de afdeling. Ik probeer dicht bij de medewerkers te staan en zoek voor iedereen een passende plek.”

Claudia Menkveld

Werkweek
“Mijn werkweek is heel afwisselend. Het is afhankelijk van het seizoen waar de drukte precies zit. Vast punt in de week is de dinsdagochtend. Dan heb ik overleg met de andere voorvrouwen en onze leidinggevende. We bespreken wat er speelt en wat er aan zit te komen. Sommige dingen komen elke dag terug. Zo maak ik altijd een dagplanning, waardoor de werkzaamheden op de afdeling zo efficiënt mogelijk verlopen. Komen er nieuwe collega’s, dan worden deze ingewerkt door een voorvrouw. In tijden van drukte werken we soms langer of collega’s komen extra dagen werken om de planning rond te krijgen. De teamspirit is mooi om te zien. Iedereen wil de klus samen klaren. Het team stáát er als het erop aan komt.”

 “Het maakt me trots als we in tijden van drukte samen de klus klaren. Extra dagen, langer blijven, iedereen stáát er als het erop aan komt.”

Alles komt samen
“Ik ben bij Schoneveld Breeding op een andere afdeling begonnen. Toen deze functie vrijkwam, ben ik intern verhuisd. Die mogelijkheid kreeg ik gelukkig. In mijn huidige werk komt alles waar ik blij van word samen, het aansturen van mensen, werken met een levend product en mezelf ontwikkelen. Ik leer veel, de praktische handelingen op de werkvloer kende ik bijvoorbeeld niet allemaal. Ik kom dan wel uit het groen, maar zoiets als emasculeren en bestuiven was voor mij nieuw. Ook kan ik in deze functie mijn leidinggevende vaardigheden ontwikkelen.”

Trots
“De diverse club mensen met wie ik werk, geeft me elke dag energie. Ook de variatie in het werk maakt me blij. Ik ga de hele kas door, houd me bezig met het fysieke werk. Daarnaast heb ik ook belangstelling voor de verschillende processen binnen het bedrijf, hoe het totaalplaatje in elkaar steekt. Schoneveld Breeding is een prachtig bedrijf. Ik ben trots op onze afdeling, zit hier helemaal op mijn plek. Ik vind het gewoon mooi hier en zie mezelf nog jaren in de kas rondlopen.”

Join us
Werken bij Schoneveld betekent werken in een groene omgeving. Met betrokken collega’s hard werken aan een duurzaam en innovatief resultaat. Iets voor jou? Bekijk alle vacatures op onze vacaturepagina.