Nienke Heeringa
Medewerker zaaihal
Dit is zeker geen kantoorbaan. Deze omgeving, dat vind je toch nergens? Ik heb elke dag prachtig uitzicht op de kassen. Een bloeiend plaatje.

Dat ze in de groene sector terecht zou komen, was nooit een uitgemaakte zaak voor Nienke Heeringa. Haar opleiding Recreatie en Toerisme vulde ze in vakanties aan met werken in de kassen van Schoneveld Breeding. Van het één kwam het ander en zo kan het dat ze al meer dan een decennium te vinden is tussen de bloeiende potplanten. “Ik ben er per toeval in gerold, maar zou ook echt niets anders willen.”

“Vakantiewerk bij Schoneveld was vooral praktisch. Vanuit Deventer was de oude locatie aan de Dernhorstlaan makkelijk bereikbaar en het werk was leuk om te doen. Het was voor mij vooral een manier om wat bij te verdienen. Uiteindelijk draaide ik steeds meer uren en na mijn opleiding besloot ik fulltime te komen werken. En dat is eigenlijk nooit meer anders geworden.”

Zaaihal
“Mijn werkzaamheden variëren. Het vaakst werk ik in de zaaihal. Het woord zegt het al, dan ben je verantwoordelijk voor het zaaien van gewassen. De leidinggevende maakt een planning met taken voor de dag. We zijn bijvoorbeeld bezig met zaaien, tellen of schoonmaken. Bij het zaaien krijg je een zaailijst met codes en soorten. Aan de hand van de nummers zaai je dan zaden uit in een tray. Je vult vakjes met zaden en een codekaartje. Daarbij mag je geen fouten maken. Als codes en zaden niet met elkaar matchen, heb je een probleem.”

Focus
“Je moet dus behoorlijk gefocust kunnen werken, anders red je het hier niet. Bij het tellen van usables geldt hetzelfde. We kijken na een bepaalde periode hoeveel zaden uitgroeien tot producten van de gewenste kwaliteit. Hoe hoger dat getal, hoe hoger het usable. Dat tellen gebeurt automatisch, maar soms ook met de hand. Onze bevindingen zijn van belang voor het productieproces dus ook hierbij geldt: fouten maken is funest.”

Divers team
“Je zou denken dat het met die gefocuste werkzaamheden heel saai is op de afdeling, maar dat is absoluut niet zo. We zijn met ongeveer 5 collega’s, grotendeels vrouwen. Het leuke is dat we toch een heel divers team zijn. Verschillende leeftijden, verschillende achtergronden en totaal verschillende levens. Een collega heeft een auditieve beperking, ook dat gaat prima. Iedereen werkt al lang op onze afdeling, dit is echt mijn tweede thuis.”

“Iedereen werkt al lang op onze afdeling, dit is echt mijn tweede thuis.”

Veranderingen
“In de afgelopen jaren ontwikkelde ik me van jonge scholier tot werkende moeder. Dat betekent grote veranderingen, maar mijn werk veranderde daarin heel vloeiend mee. Ik kon werktijden en -dagen aanpassen en kon mijn verhaal kwijt bij collega’s. En eigenlijk vliegt de tijd voorbij. Ieder jaar is weer anders en er zijn altijd weer nieuwe ontwikkelingen.”

Topteam
“Mijn collega’s zijn superlief. We zijn echt een topteam. We helpen elkaar als het nodig is en ik ga altijd met veel plezier naar mijn werk. Als je hier aan komt rijden dan stáát er ook echt iets. En eenmaal binnen voel je gelijk de warme sfeer. Het is soms aanpoten, we moeten onze aantallen in piekperioden net zo goed halen. Soms maken we dan langere dagen en het kan fysiek uitdagend zijn. Maar daar staat tegenover dat je in rustige perioden dan even bij kunt komen en soms voor de variatie eens op een andere afdeling aan het werk gaat.”

Constante factor
“Werk en privé kan ik goed combineren. Er is hier echt zó veel mogelijk, als je het gesprek maar aangaat. Ik vind het altijd een goed teken dat sommige collega’s zijn vertrokken, maar voor een deel ook weer terugkwamen. Dat geeft wel aan hoe fijn het is om hier te werken. Met mijn opleiding hoef ik niets meer, Schoneveld is mijn constante factor. Ik heb geluk dat ik al jong op de perfecte plek terecht ben gekomen.”

Join us
Werken bij Schoneveld betekent werken in een groene omgeving. Met betrokken collega’s hard werken aan een duurzaam en innovatief resultaat. Iets voor jou? Bekijk alle vacatures op onze vacaturepagina.